Na een lange dag kun je er zo aan toe zijn; unwinden in een warm bad.
Ons homemade badzout met ontgiftende klei is samen met essentiële olie een winnende combi. Daarna rol je ontspannen je bed in, en slaap je een diepe, verkwikkende slaap.

Dit badzout bestaat uit alleen maar pure ingrediënten die een perfecte basis vormen voor een voedend detoxbad. Het bevat epsom zout, dode zeezout, baking soda en bentonietklei.

Epsomzout bevat magnesiumsulfaat, een vorm van magnesium die zeer goed opgenomen wordt door de huid. Magnesium is goed bij pijnlijke spieren/spierkramp, stijfheid en hoge bloeddruk, en kan migraine en osteoporose voorkomen. Magnesium stimuleert het zenuwstelsel en de circulatie, en kalmeert zenuwpijn.
De magnesium in epsomzout helpt ook bij het verwijderen van toxische stoffen uit cellen.
Epsomzout is heel behulpzaam om te ontspannen bij stress doordat het serotonine reguleert, en helpt je weer tot rust te komen.

Dode Zeezout hydrateert de huid,  en is dus geschikt bij een droge huid en eczeem. Ook dode zeezout bevat veel magnesium dat goed wordt opgenomen door de huid. Het reinigt de huid van oneffenheden en vuil, vermindert rimpels en is heilzaam bij reumatische artritis, en ontspant gespannen en pijnlijke spieren.

Baking soda helpt bij schimmelinfecties, eczeem, psoriasis, irritaties op de huid en infecties. Het neutraliseert de PH van de huid en reinigt het lichaam van toxische stoffen.

Bentonietklei bindt zich aan giftige stoffen, slechte bacteriën en zware metalen, en onttrekt deze uit het lichaam. Bentonietklei gaat ontstekingen in het lichaam tegen, en bij gebruik op de huid is het daarom zeer effectief bij eczeem, psoriasis, dermatitis en acne. Ook ondersteunt bentonietklei de verouderende huid.

Leuk weetje: Bentonietklei kan ook opgelost in een glas water opgedronken worden. In het spijsverteringsstelsel onttrekt het gifstoffen, schimmels, slechte bacteriën en parasieten uit het lichaam. Het reinigt de lever en de darmen. Ook dieren gebruiken klei voor deze doeleinden; olifanten weten precies naar welke poel ze moeten gaan om de klei te vinden. Daar blazen ze met hun slurf het zand van de bodem tot ze bij de klei komen, en dan eten ze grote happen klei op. De klei ontgift hun lichaam van de giftige bladeren die ze hebben gegeten. Kijk hier maar eens!

Ons badzout is met zorg samengesteld uit pure zoutsoorten en bentonietklei. Als je een kop bentonietklei in je bad zou doen, blijft dat als dikke klonten klei in je bad drijven. Het kan wel oplossen, maar hecht ook erg aan elkaar, met als gevolg een klonterig bad en aardig wat schoonmaakwerk. Ons badzout los juist heel goed op. Geen klontjes klei, en als het bad leeg is alleen even naspoelen.
Lees hier hoe een bad met epsomzout en essentiële olie mijn man van de rugpijn af hielp!

Gebruik: Voeg 1/2 cup tot een hele cup badzout toe aan een goed warm bad. Laat terwijl het bad vol loopt ook essentiële olie in het bad lopen, recepten staan hier onder. Maak het bad zo warm als je aan kunt, en ontspan in bad voor minstens 20 minuten. Als je licht in het hoofd wordt van de warmte is het te warm 🙂
Drink daarna twee glazen water; de gifstoffen moeten weggespoeld kunnen worden!
En zorg dat je geen intensieve dingen hoeft te doen na je bad; het meest ideaal is om voor bedtijd een bad te nemen zodat je daarna een diepe, verkwikkende nachtrust kunt genieten.

De essentiële olie voeg je zelf toe. Er zijn zoveel heerlijke mogelijkheden! Bijvoorbeeld:

Relax-bad:
5 dr lavendel
4 dr kamille
3 dr wierook

Verfrissend bad:
5 dr citroen (daarna niet in de zon!)
3 dr rozemarijn
2 dr tijm

Bij hoofdpijn/migraine en last van hormonen:
5 dr pepermunt
5 dr kamille
3 dr sandalhout

Bij PMS:
5 dr clary sage
2 dr kamille
2 dr lavendel
2 dr geranium

Voor heldere gedachten:
7 dr rozemarijn
3 dr basilicum
3 dr citroen (ga daarna niet in de zon)

Bij volle holtes (sinussen):
6 dr pepermunt
4 dr eucalyptus

Bij een druk hoofd en overlopende emoties:
7 dr vetiver
3 dr cedarhout
3 dr sandalhout

Bij een laag libido:
5 dr ylang ylang
5 dr kaneel
5 dr sandalhout


We staan voor je klaar als je essentiële olie aan wil schaffen. We denken graag met je mee welke oliën voor jou goed zouden zijn, en hoe ze ook in andere toepassingen gebruikt kunnen worden. 

Veiligheidsvoorschriften:

– neem niet vaker dan eens per week een bad met ons badzout. Vanwege de diepe detox heeft het lichaam even tijd nodig om weer bij te komen. Een bad met alleen magnesium (epsomzout, baking soda) kan drie keer per week genomen worden, verkrijgbaar bij ons. Neem gerust contact met ons op.
– drink na het bad 2 grote glazen water. Het is belangrijk dat de gifstoffen die vrij gekomen zijn weggespoeld kunnen worden.
– voeg de essentiële olie toe terwijl het bad nog vol loopt, dan mengt het beter in het water.
– Een teveel aan magnesium brengt de bloeddruk omlaag. Mensen die al magnesium slikken als supplement en een lage bloeddruk hebben, kunnen licht in het hoofd worden bij een teveel aan magnesium. Als je erg licht wordt in je hoofd kun je de volgende keer beter minder badzout gebruiken, of een tijdje helemaal niet. Wil je wel ontgiften, dan kun je ook een bad met alleen bentonietklei nemen, verkrijgbaar bij ons. Neem gerust contact met ons op.
– het bad kan glad zijn, wees voorzichtig!