Planten en bomen hebben een immuunsysteem nodig om zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals insecten, bacteriën en schimmels, maar ook kou en hitte. Dit immuunsysteem zit in de hele plant/boom, maar het verschilt per plant/boom waar dit immuunsysteem het sterkst aanwezig is. Bij de ene plant kun je het beste de blaadjes hebben, bij de ander de wortels of bijvoorbeeld de bloemen.
Dit wordt verzameld, en omdat het immuunsysteem van de plant vluchtig is, is het gemakkelijk te isoleren door stoomdestillatie. Als de stoom dan afkoelt wordt het vloeibaar water, en het immuunsysteem komt er als een olie bovenop drijven. Als ze dan het kraantje open zetten stroomt die pure essentie van de plant, de essentiële olie, eruit. Deze pure essentiële olie is precies wat er in deze flesjes van dōTERRA zit. Er wordt niets aan toegevoegd, geen verdunningen en geen synthetische hulpstoffen zoals bij verreweg de meeste andere merken essentiële olie. Deze oliën zijn puur (dus vrij van toevoegingen), biologisch (dus vrij van bestrijdingsmiddelen) en natuurlijk (dus niet synthetisch).

Essentiële olie is een natuurproduct en daardoor gaat het gemakkelijk verbindingen aan met de cellen in ons lichaam. Essentiële olie zoekt in het lichaam zijn weg, en doet zijn werk waar het moet zijn. Essentiële olie helpt het lichaam in balans te komen en als geheel beter te functioneren. De oliën hebben allemaal een eigen werking waarmee ze verschillende lichaamssystemen ondersteunen. Ook hebben deze essentiële oliën invloed op de gemoedstoestand, en kunnen ze bijvoorbeeld kalmeren of oppeppen.

Omdat essentiële olie krachtig is, en het belangrijk is er zorgvuldig mee om te gaan, werkt Doterra met wellness advocates. Een wellness advocate kan je vragen beantwoorden en mee denken welke olie bij jouw wensen de juiste kan zijn.

Wij staan graag voor je klaar! Via deze pagina kun je contact met ons opnemen.