Modern Essentials

Het handboek van DoTERRA is onmisbaar! In dit Nederlandstalige boek staan alle oliën van DoTERRA uitgebreid beschreven, de manier waarop ze gebruikt kunnen worden, en bij welke gezondheidsuitdagingen ze kunnen ondersteunen. Ook bevat dit boek een handige index met klachten waarbij staat welke olie op welke manier daarbij gebruikt kan worden. Het Modern Essentials Handboek van DoTERRA is verkrijgbaar bij ons voor €18,50, excl verzendkosten. Stuur hiervoor een mailtje naar info@dolopolie.nl of gebruik de contactpagina.

NB: Wij van Dol op Olie adviseren terughoudend te zijn met het innemen van essentiële oliën, en dit alleen te doen in uitzonderingssituaties.

Essentiële oliën, jouw ultieme naslaggids

Dit kleine boekje staat boordevol basisinformatie van essentiële oliën, maar het is ook een heel handig naslagwerk waar je per klacht kunt opzoeken welke oliën je kunt gebruiken. Per klacht staan er meerdere opties en ook hoe je ze kunt toepassen. Vaak staan er weer andere mogelijkheden in dan het handboek, wat alleen maar onderstreept hoe veelzijdig essentiële olie is. Zeker als je oliën met elkaar mengt ontstaan er weer hele scala aan nieuwe toepassingen.
Ook handig: in dit boek kun je per klacht vinden welke protocollen van Symphony of the Cells je kunt gebruiken. Hierover lees je meer bij 'behandelingen'. ***
Dit boek is voor €9,95 verkrijgbaar bij https://www.foroils.com/

Let op, wij van Dol op Olie adviseren essentiële olie alleen bij uitzondering in te nemen.

Advanced Oil Magic

Dit grote Nederlandse boek met hardcover is mooi om doorheen te bladeren en geïnspireerd te worden. Er staan veel protocollen in, dus manieren waarop je verschillende oliën samen in kunt zetten bij bepaalde klachten. Ook staat er per enkele olie en samengestelde olie een uitgebreide uitleg hoe je ze kunt gebruiken, op weer nieuwe manieren dan in andere boeken.
Naast de protocollen voor klachten is er ook een sectie protocollen voor levenstijl. Wil je bijvoorbeeld van je verslaving af, pijn en ontstekingen verminderen of afvallen, dan staan daar mooie stappenplannen voor beschreven. Op dezelfde manier zijn er pagina's vol protocollen voor emotionele klachten; als je last hebt van teleurstelling, twijfel, frustratie of pessimisme, of juist protocollen om positieve gevoelens los te maken zoals vreugde, passie en tevredenheid.
Aan het eind is nog een sectie over de wetenschappelijke samenstelling van de verschillende essentiële oliën.

Ik vind het een geweldig boek. Waar ik mij niet in kan vinden zijn de stukken waarin chakra's genoemd worden, dus die sla ik over.
Ook wordt bij de protocollen veel gebruik gemaakt van essentiële oliën innemen, meestal met capsules, maar wij maken daar graag de kanttekening bij heel voorzichtig te zijn met het innemen van oliën, en dat alleen te doen in uitzonderingssituaties.

Dit boek is verkrijgbaar bij https://www.foroils.com/ voor €27,50

Geschenken uit de tuin van God- Jolande Bijl

Geschenken uit de tuin van God, geschreven door Jolande Bijl, is een must-have voor wie geïnteresseerd is in het gebruik van essentiële olie in de Bijbel. Zowel in het Oude als in het Nieuwe Testament worden essentiële oliën regelmatig gebruikt. Ook legt Jolande uit wat essentiële olie nu voor ons kan betekenen, zowel voor het lichaam als voor emoties.Geschenken uit de tuin van God is verkrijgbaar voor €19,95 excl verzenden bij de schrijfster

The Healing Power of Essential Oils- Eric Zielinski, D.C.

Dit Engelse boek van Dr. Z met een uitgebreide basisuitleg over essentiële olie, en geeft een korte beschrijving van een aantal veelgebruikte oliën (niet specifiek dōTERRA). Het grootste deel van het boek bestaat uit recepten voor de diffuser en rollerflesjes, voor allerlei klachten, persoonlijke verzorging, gebruik bij sporten en bij vrouwenissues. Dit boekt helpt om essentiële olie deel te laten uitmaken van je dagelijkse routine.

The Healing Power of Essential Oils is verkrijgbaar bij bol.com voor €15,60.

Essential Oils Ancien Medicine- Dr. Josh Axe, Ty Bollinger, Jordan Rubin

Misschien ken je Dr Axe van youtube, zo niet dat moet je hem beslist eens opzoeken. Hij heeft een natuurlijke, holistische benadering van gezondheid, en dit boek is dan ook heel compleet en interessant.
In dit Engelstalige boek staat een uitgebreide lijst van oliën en waarvoor je ze kunt inzetten. Daarbij staan ook per olie een paar onderzoeken genoemd. In de volgende sectie kun je per klacht opzoeken hoe je welke oliën kunt gebruiken.
Wat mij het meest aanspreek is hoofdstuk 7, waarin Jordan Rubin vertelt hoe hij gediagnosticeerd werd met kanker, en hij besloot dit met grondig en bewust gezond leven aan te pakken. Hij maakte een plan waarin gebed en tijd met God hoofdzaak werd, maar ook essentiële olie een belangrijke plaats innam. Alleen al de behandelingen met olie namen een uur per dag in beslag. Naar aanleiding hiervan heeft hij een protocol geschreven hoe je essentiële olie toe kunt passen gebaseerd op de 7 bloedvloeiingen van Jezus. Elke stap heeft zijn eigen olie en zijn eigen Bijbeltekst. Heel waardevol.
Het boek gaat verder met recepten voor levensstijl, dieren, diffuser en persoonlijke verzorging.

Dit boek is verkrijgbaar bij bol.com voor €36,65

Let op, wij van Dol op Olie adviseren essentiële olie slechts bij uitzondering in te nemen.

The Essential Oils Hormone Solution- Dr. Mariza Snyder

In dit Engelstalige boek legt dr. Mariza Snyder eerst uit wat essentiële oliën zijn en welke oliën je goed kunt toepassen voor de hormonen.
Dan volgt er per hormoonprobleem en hoofdstuk, met uitleg hoe de hormonen werken en hoe je welke oliën kunt inzetten, en hoe je door levensstijl keuzes aan een gezonde hormoonspiegel kunt werken. De volgende hormoonissues staan erin:
- stress
- energie en vermoeidheid
- slaapproblemen
- gewichtsproblemen
- vrouwelijke hormonen; vruchtbaarheid, perimenopauze en menopauze
- libido
- emoties; balans vinden in angst, depressie en stemmingswisselingen
- cognitieve issues; geheugen en concentratie
- spijsverteringsproblemen
- gifstoffen
Je kunt dus kiezen aan welke hormonen je wil werken. Is voor jou meer een grondige, algemene aanpak nodig, dan beschrijft dr. Mariza een 14-dagen reddingsplan om een goede start te maken met gezond worden. In dit plan wordt gekeken naar de levenstijl, voeding en hoe essentiële olie ingezet kan worden.

Dit boek is verkrijgbaar bij bol.com voor €23,99

The Essential Oils Diet- Eric Zielinski D.C. en Sabrina Ann Zielinski

Met dit Engelstalige boek van Dr. Z en MamaZ ga je met een helikopterview naar jezelf kijken. Wat wil God met mijn leven, hoe belangrijk is gezondheid daarin, en hoe groot is mijn motivatie om gezond te zijn en Gods plan te volgen? Aan de hand van Bijbelteksten word je gemotiveerd om je levensstijl aan te passen om actief en productief te kunnen zijn en echt van het leven te kunnen genieten. De schrijvers leggen uit dat als je niet gezond bent, je niet voluit kunt leven. En dat gezond-zijn begint met een gezond gewicht.
Na de algemene richtlijnen volgen er hoofdstukken voor een 'kickstart' gezond leven. Deze hoofdstukken zijn gericht op afvallen, maar niet vanuit het westerse 'ik wil er goed uit zien' idee. Ze leggen juist uit dat als je een 'fulfilling' leven wil leiden, je begint met een gezond gewicht omdat overgewicht allerlei problemen veroorzaakt die je daarin tegenhouden.
Na de kickstart kun je het tweede eetprogramma volgen. Dit is niet meer gericht op afvallen maar op gezond blijven en voedsel eten dat je cellen voedt en energie geeft. In het laatste deel staan recepten, waarvan een heel aantal gebruikt kunnen worden bij de kickstart.

Dit boek raakt mijn motivatie om goed te eten en essentiële olie te gebruiken, ik werd er ontzettend enthousiast van. Wat mij betreft is dit dus een grote aanrader.

The Essential Oils Diet is verkrijgbaar bij bol.com voor €22,-.

Let op, wij van Dol op Olie adviseren essentiële olie alleen in uitzonderingssituaties in te nemen.

Essential Oil Safety- Robert Tisserand en Rodney Young

Deze dikke Engelstalige pil is een onmisbaar naslagwerk voor wie essentiële olie wetenschappelijk wil benaderen. In dit boek staat per olie uitgebreide informatie over de chemische samenstelling, wetenschappelijke onderzoeken en veiligheidsvoorschriften. Dit is geen boek dat je vanaf bladzijde 1 leest, maar een naslagwerk waarin je op kunt zoeken waarom essentiële olie werkt.

Essential Oil Safety is beschikbaar bij bol.com voor €65,99

Een Wereld Van Geuren- Robert Tisserand

Dit Nederlandstalige boekje komt gedateerd over, maar is ontzettend interessant. Je moet er even in komen (kleine lettertjes) maar dan grijpt het je wel. In dit boek houdt Tisserand de wetenschappelijk op redelijk Jip en Jannekeniveau, en hij legt uit hoe onomstotelijk bewezen is dat essentiële oliën gewoon werken.
Het hoofdstuk over de geschiedenis van essentiële oliën vond ik erg interessant; de oude recepten die hij gevonden heeft, compleet met essentiële oliën maar ook bijvoorbeeld gazellekeutels en afvalvlees wat je dan moet filteren en 4 dagen op je ogen moet smeren om van oogontsteking af te komen. Dan ben ik blij dat we nu leven 🙂

In dit boek staat per lichaamstelsen welke oliën goed toegepast kunnen worden, hoe essentiële olie de emoties beïvloedt en hoe essentiële olie in het dagelijkse leven ingezet kan worden door massage en allerlei recepten. Aan het eind van het boek volgt nog een naslagwerk waarin de oliën apart beschreven staan, welke eigenschappen ze hebben en waarvoor ze ingezet kunnen worden.

Een heel interessant boek dus, dat niet meer nieuw verkrijgbaar is dus het kan even zoeken zijn. Ik heb het tweedehands via bol.com voor €17,95.

Smart Mom’s Guide to Essential Oils- Dr. Mariza Snyder