1. dōTERRA betekent ‘gift of the earth’; geschenk van de aarde. Hieruit spreekt het respect voor de schepping waarvoor we mogen zorgen, en ook de dankbaarheid dat de natuur ons prachtige en krachtige producten geeft die zoveel verschil voor ons maken.
  2. De essentiële oliën van dōTERRA zijn zeer puur en zuiver. De meeste essentiële oliën op de markt zijn niet zuiver. Er staat vaak wel 100% puur op, en daar is weinig toezicht op omdat het buiten de categorie voeding en medicijnen valt. Ze worden dus ook kwistig verdund en synthetisch aangevuld, of ze zijn zelfs 100% synthetisch. dōTERRA olie is vrij van pesticiden, conserveringsmiddelen en synthetische stoffen.
  3. dōTERRA is ontstaan uit een verlangen om de àllerbeste essentiële olie op de wereld te brengen. Hiertoe wordt diepgaand wetenschappelijk onderzoek gedaan, door dōTERRA zelf maar ook door onafhankelijke externe partijen. Pas als de essentiële olie voldoet aan de hoge norm komt hij op de markt. Zo weten we zeker dat de olie niet alleen puur en veilig is, maar ook potent.
  4. dōTERRA wil transparant zijn en aan de gebruiker laten weten wat er in het flesje olie zit. Natuurlijk zit daar de pure, zuivere olie in en niets meer, maar ook de chemische samenstelling van die olie kun je zo bekijken. Onderop elk flesje essentiële olie staat een code die je in kunt voeren op sourcetoyou.com, hier vind je het volledige chemische rapport van jouw flesje essentiële olie.
  5. Olie maakt blij, staat in Spreuken 27:9. Synthetische, nagemaakte olie maakt níet blij. Ik heb eens 4 dagen migraine gehad toen ik aan een flesje chemische pepermunt geroken had- met op het label 100% natuurlijk. Maar dōTERRA olie maakt blij. Niet alleen is de olie 100% zuiver en potent, ze kijken ook in welk klimaat, op welke grond, op welke plaats de bomen/planten het beste groeien zodat daar de meest potente olie geoogst kan worden. Je ruikt direct hoe puur de olie is- en dat maakt maakt blij!
  6. dōTERRA olie vind je niet bij de drogist, en dat is ook de bedoeling. De olie is erg potent- 1 druppel pepermunt is zo krachtig als 28 koppen pepermunt thee. Daarom is het belangrijk om niet alleen te leren welke olie je waarvoor gebruikt, maar ook hoe je dat veilig kunt doen. dōTERRA is dus verkrijgbaar via Wellness Advocates, en als je met de olie gaat werken krijg je daar je eigen Wellness Advocate als adviseur bij.
  7. Voor een groot bedrijf als dōTERRA, marktleider op het gebied van essentiële olie, zou het verleidelijk kunnen zijn om grote stukken land te kopen om de olie in massaproductie te kunnen leveren. Maar dōTERRA vindt het heel belangrijk om gebruik te maken van de generatielange expertise van de locale telers- om duurzaam te kunnen verbouwen. dōTERRA beseft heel goed dat we deze aarde nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen. Ze letter er dus goed op geen planten en bomen ‘op’ te maken, maar toekomstgericht te verbouwen. Zodat niet alleen wij gebruik kunnen maken van de heerlijke essentiële oliën, maar ook (en juist) de generaties van de toekomst.
  8. Het grootste deel van de oliën komt uit ontwikkelingslanden. dōTERRA zorgt voor een ethische toeleveringsketen aan met locale boeren, zodat zij een eerlijk en regelmatig salaris verdienen en een stabiel inkomen hebben. De behoeftigen worden zo uit de armoede getild, hun kinderen kunnen naar school, en er ontstaat nieuwe hoop voor de toekomst.
  9. Vanuit een diep besef van sociale verantwoordelijkheid heeft dōTERRA haar stichting ‘Healing Hands’ opgericht. Deze stichting doet ontwikkelingswerk in de armste gebieden waar essentiële olie geoogst wordt. Maar ook daarbuiten doet dōTERRA maatschappelijke projecten, bijvoorbeeld door kinderen te redden uit de seksindustrie en te zorgen voor een opvanghuis waar ze veilig zijn en waar aan herstel gewerkt kan worden.
  10. Samengevat: dōTERRA gaat om mensen. De telers die de olie oogsten, de mensen zoals jij en ik die de olie gebruiken, de Wellness Advocates die anderen helpen de olie effectief en veilig te gebruiken; het gaat altijd om mensen, en iedereen wordt er beter van.