doTERRA is zich als bedrijf zeer bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de productie van essentiële oliën heeft doTERRA de kans om impact te hebben op ontwikkelingsgebieden, en die kans heeft doTERRA met beide handen aangegrepen. Ze gaan langdurige samenwerkingsverbanden aan met de verbouwers, zodat voorzien wordt in een constant inkomen waarvan deze gezinnen goed kunnen leven. Kinderen kunnen naar school, er staat eten op tafel en er is een dak boven het hoofd.
DoTERRA ondersteunt sponsoracties om geld in te zamelen voor hun Healing Hands Foundation, en bestel je de heerlijke Hope roller of Rose handcrème, dan gaat het volledige bedrag naar deze stichting. Zo draag je gemakkelijk bij aan de mooie doelen van de stichting.

Zijn er probleemgebieden waar de nood hoog is, dan kan doTERRA’s Healing Hands Foundation verschil maken. Vanuit deze stichting wordt geld ingezameld bij grote rampen, maar ook gaan vrijwilligers van doTERRA naar projecten om bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen te bouwen. Ook zijn er projecten om zwakkere bevolkingsgroepen te ondersteunen, zoals tienermeisjes in een cultuur waarin de maandelijkse cyclus als taboe wordt gezien. De healing hands foundation werkt samen met organisaties die kinderen bevrijden uit de seksindustrie, en vanuit deze stichting is een prachtig huis gebouwd waar deze kinderen veilig opgevangen worden en een basis kunnen bouwen voor hun verdere leven.