Waarom rollers?

En fijne en veilig manier om essentiële olie te gebruiken is door het op de huid te smeren, oftewel topisch te gebruiken. Doordat essentiële oliën uit zeer kleine moleculen bestaan en vetoplosbaar zijn, worden ze gemakkelijk opgenomen door de huid. In één druppel zitten zoveel moleculen dat ze elke cel van ons lichaam van meerdere moleculen essentiële olie kunnen voorzien. Je hebt dus maar heel weinig nodig. 
Essentiële olie is erg potent, en sommige oliën zijn heet op de huid (zoals kaneel, oregano en cassia). Daarom is het goed om essentiële olie altijd te verdunnen met een draagolie zoals (gefractioneerde) kokosolie (FCO) of druivenpitolie. 

Een mooie manier om essentiële olie topisch toe te passen, is een roller te maken. Met dit overzicht kun je zelf kiezen hoe sterk of potent jouw roller mag zijn (klik om te vergroten). Voor normaal gebruik is 2% aan te raden. Dus sommige recepten maak je met een halve hoeveelheid, en merk je dat je huid goed reageert en je wel meer werking wil, dan kun je altijd nog wat essentiële olie toevoegen. Doordat je oliën met elkaar kunt combineren, zijn er eindeloos veel mogelijkheden om jouw eigen rollers te maken!

Je kunt essentiële olie altijd onder de voeten gebruiken. De huid is daar dik, dus dat is handig voor mensen met een gevoelige huid of een overgevoeligheid voor een bepaalde olie. Vanwege de grote poriën en de drukpunten wordt de olie snel opgenomen. 
Verder kun je rollers gebruiken op de ruggengraat, op de polsen, op de borst, buik, achterin de nek en onder de oren. En als het een roller is speciaal voor een plaatselijke toepassing zoals pijn, dan gebruik je het op de plek waar je pijn hebt. 

Let op, gebruik de roller niet dichtbij je ogen, op of in je oren, of op een beschadigde huid (tenzij het juist voor die beschadigde huid is, test dan eerst op een klein plekje). En met citrusoliën op je huid mag je een hele dag niet in de zon.

Klaar voor een heleboel gave ideeën? 🙂

Roller recepten