Het leukste aan workshops geven, is dat je allerlei mensen ontmoet. Stuk voor stuk mooie mensen met een bijzonder verhaal, en als ze dan een inkijkje geven in hun leven, en vertellen waar ze zich zorgen over maken, dan raakt dat mijn hart.

Eén van deze mooie mensen, laat ik haar Anneke noemen, ontmoette ik een half jaar geleden op een workshop. Ze luisterde stil, maar als ze een opmerking maakte werd wel duidelijk dat ze het erg zwaar had. Ze leed al lange tijd aan Lyme, had last van jicht en allerlei ontstekingen in haar lichaam. Ze vertelde dat ze de hele vorige zomer lang nauwelijks kon lopen. Ze scharrelde wat heen en weer op een bureaustoel, en als ze moest opstaan om naar het toilet te gaan schuifelde ze daar voetje voor voetje heen. Ze klonk zo verdrietig en moedeloos, ja bijna alsof ze zich afvroeg of het leven op deze manier nog wel de moeite waard was.

Natuurlijk gebruikte ze via haar artsen allerlei medicijnen, maar de zwaardere middelen zoals prednison wilde ze echt niet in haar lichaam hebben. Ze zat bij mijn workshop en alles ging langs haar heen, maar na de workshop bespreek ik altijd met iedereen persoonlijk waarvoor zij essentiële olie zouden willen gebruiken, en daar ontspon zich een mooi gesprek. Mijn coach was mee en ging met haar in gesprek over alle klachten. Ze kwamen overeen dat Anneke een speciaal plan op maat zou gaan volgen, volledig bestaande uit essentiële oliën, met een stevige basis van goede supplementen en gezonde voeding.

In de maanden daarna had ik af en toe contact met Anneke om wat vragen te beantwoorden en haar af en toe te helpen een olietje bij te bestellen, maar het plan was duidelijk dus ze wist precies hoe ze verder moest. Hoe leuk was het dus om haar deze week weer te zien op een workshop!

En hoe anders zag ze eruit, ik herkende haar bijna niet! Ze kwam kwiek binnen, haar huid straalde en ze zag er zo mooi uit. Ze verkondigde direct aan de hele groep hoe zwaar ze het gehad heeft, hoe ontzettend ze er doorheen heeft gezeten, en hoe goed ze zich nu voelt. Vorig jaar kon ze nauwelijks lopen een nu kan ze weer heerlijk genieten van haar kleinkinderen en maakte ze grapjes. Ze was er zo vol van dat ik er direct een blog over mocht schrijven 🙂

Zo leuk als het is om nieuwe mensen te leren kennen, zo is het nóg leuker om te horen hoe essentiële olie werkelijk verschil heeft gemaakt in hun leven. Dat heeft het ook bij mij gedaan, daar doe ik het voor!

Ben jij ook benieuwd naar wat essentiële olie voor jou kan betekenen? Wacht dan niet langer en neem contact met me op 🙂