Deze vakantie boften we dat we regio midden zijn, we waren als laatste aan de beurt om vakantie te krijgen, en pas toen september begonnen was, begonnen onze scholen weer. Nog vakantie vieren terwijl anderen naar school gaan vind ik zoveel fijner dan weer aan het werk terwijl anderen nog vakantie vieren 🙂

Dus met het afscheid van het zomerweer namen we ook afscheid van de heerlijke vakantievrijheid. Dat kostte best even moeite, maar mijn dochter dook met grote blijdschap het actieve leven weer in. Ze is anderhalf jaar geleden van ballet af gegaan omdat ze ging turnen, maar omdat we zien dat ze veel potentie heeft en dit de tijd is om te investeren in haar ontwikkeling, mag ze helemaal los. Ze heeft dus bij de balletschool elke proefles gedaan die ze maar beschikbaar hadden.

Reuzeveel zin had ze erin, maar spannend was het ook. Alleen naar een nieuwe les, niet weten wie de docent is, of je al andere kinderen kent, of je de les wel leuk vindt en wel mee kunt komen, gaf best wel even spanning. Bij de eerste proefles stond ze op het punt om af te haken.

Gelukkig konden we naar een olietje grijpen. Brave, die speciaal voor kinderen is gemaakt, veilig verdund, speciaal voor als ze iets gaan doen wat ze spannend vinden. Een spreekbeurt, een toets, of een proefles :-).

Gewapend met deze olie heeft ze aan alle proeflessen mee gedaan, kwam enthousiast terug van elke les, en zou ze het liefst allemaal blijven volgen :-). Missie geslaagd!