Soms voel je je gewoon even niet happy. Waarom weet je eigenlijk niet, als je om je heen kijkt zie je zegeningen te over. Maar dat gevoel werkt even niet mee, en tja, wat dan?

Vandaag zat ik zo. Alles is echt wel goed, ons hondje is net naar de trimmer geweest en ligt reuze schattig naast me te slapen, de kinderen spelen lief en manlief klust lekker in de tuin. God overlaadt me met zegeningen, of zoals in Psalm 23 zo mooi staat: Hij zalft mijn hoofd met olie, mijn beker loopt over…

Als ik eerlijk ben weet ik wel waar de crux hem in zit vandaag. Ik kwam iemand tegen die me op een vervelende manier behandelde. Het voelt zo oneerlijk als iemand bagger over je uit strooit zonder te luisteren. Ik wil erboven staan, maar als ik eerlijk ben raakt het me toch. Het veegt me niet van mijn voeten, maar het raakt me wel.

Dus kan ik maar één ding doen: essentiële olie gebruiken en naar God. Ik gebruik de laatste tijd heel graag rose oil. Hij was in de BOGO (Buy One Get One) actie, dus nu heb ik hem voordelig èn nog eentje op voorraad. Dan is het toch gemakkelijker mijzelf toe te staan er volop van te genieten 🙂

Rose olie ruikt heerlijk, naar de grootste bos rozen die je ooit op tafel hebt gehad en dan nóg lekkerder. De geur komt via het reukorgaan in het limbisch systeem en heeft daar invloed op o.a. je hartslag, ademhaling en je emoties. Ik ademde dus de olie diep in en nam daar de tijd voor. Rose olie is de olie van de aanvaarding. Als je de olie ruikt en mijmert over hoe geliefd je bent door God, helpt de olie om dat dieper te beseffen. De olie helpt je te beseffen wat echte liefde is, en dat dit een krachtige genezer is voor het hart. De liefde van God is onvoorwaardelijk, onbegrensd, en vergaat nooit. Hij accepteert je volledig en heeft je lief zoals je bent.

Dat zijn waarheden die ons hart heel vaak moet horen!

Wil je dus eens lief voor jezelf zijn, gun jezelf dan deze investering. Deze olie is kostbaar, een echte schat. En jij bent dat waard, mooi mens.