Ik schreef pas al een blog over mijn buikpijn. Ik was er zo aan gewend dat ik het niet echt voelde, meer zeurend op de achtergrond, maar hey het leven gaat door. Na onderzoek bleek ik een overgevoeligheid te hebben voor zuivel, kippenei en gluten. Vanwege mijn darmflora mag ik ook geen suiker, maar dat deed ik al niet dus dat is niet zo erg. Wat er over blijft? Niet zoveel helaas, al vind ik wel weer lekkere dingetjes uit.

Ondanks m’n strakke eetplan had ik gisteren toch weer last van mijn buik. Ik deed een iTOViscan en ik zag als eerste twee jasmine en juniper berry staan. Ik was alweer helemaal vergeten dat juniper berry krachtig is voor de spijsvertering en dat hij me pas zo geholpen heeft, dus ik was blij met de reminder dat ik die echt op mijn buik moest smeren.

Binnen 5 minuten voelde ik mijn buik al tot rust komen! Zalig die verlichting.

En ik bedacht me dat ik een paar eczeemplekjes op mijn gezicht heb, en wacht eens, daar zijn jasmin en juniper berry ook goed voor! Ik hield het al vettig, deze zalf is heerlijk, en ik deed er witch hazel en lavendel op. Het verlichtte wel iets, maar gaf geen grote verbetering en bleef jeuken. Maar soms moet je, net als bij medicijnen, even door zoeken tot je de juiste olie gevonden hebt. Ik deed er dus jasmin en juniper berry op, en de plekjes begonnen al meteen weg te smelten! De jeuk verdween direct dus dat verlichtte enorm.

Twee vliegen in één klap, en zo effectief! 🙂