De laatste tijd heb ik veel last van mijn buik gehad. Eigenlijk heb ik het altijd wel een beetje, maar ik ben eraan gewend. Nu werd het echter zo erg dat ik er regelmatig niet van kon slapen, dus ik kon er niet meer omheen.

Ik deed een iTOVi scan; een klein apparaatje dat je in je hand houdt, en dan meet hij de trilling van moleculen in je lichaam. Daar houdt hij dan de meetwaarden van de verschillende essentiële oliën tegenaan, en zo komt er een uitslag van oliën waar je lichaam op dat moment het best op reageert. Heel handig om te weten welke oliën je moet pakken, maar ook om te checken of er iets aan de hand is. Voel je je bijvoorbeeld grieperig en komen er oliën als On Guard en Oregano uit, dan weet je genoeg.

In dit geval verwachtte ik Zengest (dè combi voor de spijsvertering), Venkelolie of Anijsolie. Maar tot mijn verbazing kwam er Zwarte Peperolie, Tijmolie en Juniper Berry olie uit. Huh?! Zwarte peper ken ik alleen als steuntje in de rug om van verslavingen af te komen, Tijm bij verkoudheid, en Juniper Berry voor de huid.

Lang leve het handboek. Een korte zoektocht openbaarde dat Zwarte Peperolie heel geschikt is bij spijsverteringsproblemen. Je kunt het gebruiken bij verstopping maar ook bij diarree, prachtig hoe essentiële olie zijn weg zoekt in je lichaam, en doet wat je nodig hebt. Zwarte Peperolie kun je onder andere ook gebruiken bij eetlustvermindering, koliek, winderigheid en misselijkheid.

Als tweede op mijn lijstje stond Tijmolie. Ieuw, tijm vind ik verschrikkelijk vies, maar ik voelde me beroerd genoeg om de krachtige werking van tijm te onderzoeken. En ja hoor, ook tijm is goed voor de spijsvertering. Het is goed bij chronische maagslijmvliesontsteking en is versterkend voor de maag.

Dan de Juniper Berry. Ik doe het graag in m’n gezichtscrème, maar ook deze olie bleek een goed effect te hebben op de spijsvertering.

Ik heb ze alledrie op mijn buik gesmeerd, verdund met wat kokosolie.
Daarna heb ik de diffuser aan gezet met Serenity erin, een heerlijke samenstelling om tot rust te komen en te kunnen slapen.

Al na een paar minuten voelde ik mijn buik tot rust komen, en sliep ik eindelijk weer een helende, verfrissende slaap. Slapen is heerlijk!

Wil je meer weten over essentiële olie, of wil je graag een iTOVi scan doen? Neem gerust contact met me op.