Muggen zijn zo klein, maar zó irritant! Met horren weten we ze aardig buiten te houden, maar die stiekemerds weten toch altijd wel een gaatje te vinden. En dan pakken ze natuurlijk niet mij, want dan weten ze wel wat hen te wachten staat. Nee, ze verstoppen zich in de slaapkamer van mijn nietsvermoedende jongste zoon, en doen zich dan lekker tegoed op hem.

Toen hij om 2:00 ’s nachts huilend aan ons bed stond vol gezwollen rode plekken en gek van de jeuk, zat er dus niets anders op dan met mijn slaapdronken hoofd een anti-jeuk spray voor hem te maken. Gelukkig had ik het recept al op Facebook gezet, want het is ook goed bij uitslag van de processierups. Dus binnen no time was ik weer boven en spoot ik hem in.
Aaaah dat is lekker, zei hij meteen. Hij kwam tot rust en heeft bij ons op de grond geslapen.

De volgende dag waren de sporen van de meedogenloze muggen goed zichtbaar. Een mug had zijn oor te pakken gehad, die was zo opgezwollen dat hij bijna opsteeg! Gelukkig kon hij hard lachen om de grapjes over Dombo het olifantje 🙂 De anti-jeukspray werd nog eens gesmeerd, en van elke jeukplek verdween de jeuk meteen. Heerlijk.

’s Avonds zijn we met de vliegenmepper in zijn kamer gaan zitten. Hij fladderde als een vlinder rond: hier muggen, hier ben ik! Hij vond ook dat ik maar in zijn bed moest gaan liggen, dan hield hij wel- met vliegenmepper in de aanslag- in de gaten of er een mug op me kwam zitten. ‘Maar dan sla je mij’, zei ik. ‘Tja’, antwoordde hij, ‘maar dan is die mug wel dood!’ Haha gekkerd.

Uiteindelijk hebben we de anti-muggen spray TerraShield op hem gespoten, en druppels TerraShield op zijn laken, èn vonden we toen hij sliep nog een mug die we naar de muggenhemel wisten te brengen, dus hij sliep als en roosje.

Witch hazel is erg gaaf als basis trouwens, heel zacht voor de huid. We gebruiken de spray ook voor schaafwonden en dat werkt als een tierelier; stilt pijn en bevordert genezing.