Als je gezondheid je ernst is, en je hebt verbetering nodig, is het belangrijk om daar een breed plan voor te maken. Om niet alleen essentiële olie te gaan gebruiken, maar ook te kijken naar voeding, beweging, rust/ontspanning en het verminderen van de toxische belasting in je leven.

Dit boek geeft daar geweldige handvatten voor! Ik kreeg hem afgelopen week -na ongeduldig wachten- eindelijk binnen. En ik ben laaiend enthousiast!

Mijn vorige blog ging over mijn transformatie- van een zakkerig suikerverslaafd leven naar een actief, voldaan, ‘in control’ leven. Toen ik mijn diepe wens uitsprak naar mezelf om gezond te willen zijn, ben ik eerst de boeken in gedoken om meer te leren over de werking van het lichaam en welk effect voeding heeft. En nog steeds is voeding één van mijn meest geliefde onderwerpen, hoewel ik in alle eerlijkheid heus nog wel eens een haat-liefde verhouding met voeding heb.
Begrijpen wat voeding doet met mijn lichaam helpt me in ieder geval om op het rechte pad te blijven.

Dit boek van Dr. Z is echter van compleet andere orde dan de andere boeken die ik gelezen heb. Niet alleen combineert het mijn geliefde en krachtige essentiële oliën tot een breed gezondheidsplan (love it!), maar ook benadert het voeding op een manier die ik niet eerder gezien heb.

Voeding wordt altijd ontleed in voedingsgroepen; vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen. Dan wordt er gekeken naar de invloed op de glycemische index, verbranding, energie. Heel verhelderend! Maar dit boekt voegt daar iets wezenlijks aan toe, namelijk de bioactieve stoffen in voedsel. Bioactieve stoffen gaan verbindingen aan met je cellen, en ondersteunen je lichaam om van binnenuit zo sterk en weerbaar mogelijk te zijn. Bioactieve stoffen zitten in alle voedsel dat groeit; groenten, fruit, granen, vlees, vis… En in veel grotere mate zitten bioactieve stoffen in essentiële olie. Essentiële oliën zijn zelfs puur bioactieve stoffen! In 1 druppel zitten 300 chemische deeltjes die verbinding aan gaan met je cellen, en je lichaam helpen om sterk te zijn en je goed te voelen.

Zo logisch dat essentiële oliën gewoon bij een gezond leven horen!

Natuurlijk hoort ook bij een gezonde levensstijl dat je fysiek actief bent, dat je tijd neemt voor rust en ontspanning, en dat je de toxische belasting uit bestrijdingsmiddelen en synthetische, chemische stoffen (schoonmaakmiddel, gezichtsproducten, deodorant) zoveel mogelijk vermindert. In dit boek wordt dat allemaal uitgebreid beschreven.

Maar wacht eens even… Voeding in combi met essentiële olie… Beweging, rust, gifstoffen verminderen… Is dat nou echt compleet nieuw in dit boek? NEE!

Tadaaa! Bij elke workshop vertel ik mensen hoe dōTERRA aankijkt tegen gezondheid, en hoe essentiële olie alle stappen van gezond leven kan ondersteunen.

Zó gaaf om in een onafhankelijk boek precies bevestigd te zien wat dōTERRA al jaren onderwijst.

Wil jij ook graag ontdekken hoe jij gezond kunt gaan leven, en hoe je de kracht van essentiële olie kunt inzetten om je te ondersteunen? Neem dan contact met me op, ik help je graag!