Eén van mijn zoons is al een paar dagen aan het hoesten, hij is hees en heeft een droge keel. Ik heb hem gisteravond lemon op zijn keel laten smeren, maar nu het zonnetje weer schijnt is dat niet handig. De citrusoliën kunnen een reactie geven op de zon, zoals bruine vlekken, dus we roepen altijd: geen citrusolie als de zon schijnt!

Maar ja, als citroenolie niet kan, welke dan wel? Ik gaf hem een itovi scan, en tot mijn verbazing kwam daar als eerste olie JASMIJN uit. Huh, jasmijn? Ik heb zo paraat dat het een vrouwenolie is, goed voor hormonaal evenwicht en de huid.
Dus wat schetst mijn verbazing toen ik het opzocht in het handboek? Jasmijn is ook goed bij hese stem, keelontsteking, hoest en slijm.
Hij heeft de jasmijn een paar dagen fanatiek op zijn keel gesmeerd, en naast dat het fijn is als je puber naar bloemetjes ruikt, hielpt het ook heel snel voor zijn keel.

Geweldig om steeds maar weer nieuwe dingen te ontdekken 🙂