Als vrouwen kennen we het allemaal in meerdere of mindere mate: menstruatieklachten. Pijn, zware benen, rugpijn, vermoeidheid, rondvliegende emoties, prikkelbaarheid… Voor sommige vrouwen gaat het tot depressieve gedachten aan toe, en voelen ze zich zo zwak dat ze alleen maar op de bank kunnen liggen.

Voor mij is het niet al te extreem, al heb ik wel last van buikpijn, zware benen, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Tijdens die eerste dagen van de cyclus wil ik het liefst op de bank liggen met een dekentje en een kopje thee, en voel ik me héél zielig.
Maar een dag op de bank, daar heb ik geen tijd voor. Dus kachel ik maar door- en voel ik me daar ook heel zielig over 😉

God zij dank kwam de essentiële olie op mijn pad. doTERRA heeft een prachtige blend van oliën die stabiliserend werken voor de vrouwenhormonen, en de klachten te verzachten.

De eerste cyclus merkte ik er nog niet heel veel van, maar de derde cyclus was radicaal anders. Ik had gewoon GEEN menstruatiepijn, GEEN zware benen en GEEN vermoeidheid meer. En mijn stemming was ook nog eens een stuk relaxter. Zo red ik het wel tot de overgang 😉

Maar ik moet die olie dan natuurlijk wel gebruiken. Het zit in een handige roller die je over je onderbuik rolt, dus gemakkelijker kunnen ze het niet maken. Maar dan nog moet je het wel even doen. Toen ik dus pas de deur uit ging zonder de olie gebruikt te hebben, baalde ik wel even. Maar ik dacht, ach het gaat zo goed, misschien gaat het zonder olie ook wel goed.
Toen ik rond het avondeten thuis kwam, en ik snel moest gaan koken, voelde ik me echter zó vermoeid. Mijn buik deed pijn en ik kreeg mijn benen niet in beweging. Ik ben op de bank gaan liggen, te moe om eten te koken… Toen mijn kinderen om de beurt kwamen vragen waar het eten bleef heb ik mezelf dus maar naar de keuken gehesen en ik voelde me vreselijk zielig dat er voor moeders ook geen greintje genade is. 🙂 Ik nam me voor om direct na het eten, of misschien zelfs tijdens het eten nog, mijn plekje op de bank weer in te nemen.

Tot ik me bedacht dat ik de olie niet had gesmeerd. Dus ik rolde de Clary Calm over mijn onderbuik en ging, traag en tegensputterend, aan de gang in de keuken. En toen ik even later boven de dampende pannen hing merkte ik tot mijn eigen verbazing dat ik stond te zingen. Tegen de tijd dat ik de borden op tafel zette voelde ik me helemaal goed- stabiel, energiek, nergens pijn of last. Ik stelde zelfs voor om na het eten met de hele familie een wandeling te maken met de hond.

Het werkt dus echt 🙂
Clary Calm werkt ook voor overgangsklachten, een grote aanrader dus voor alle vrouwen, van tieners tot na de overgang!

Ben je nieuwsgierig of deze olie ook voor jou iets kan betekenen? Stuur dan gerust een mailtje, dan stuur ik een gratis sample op. Dit moet elke vrouw gewoon weten 🙂