Een tijdje geleden was één van mijn gezinsleden een beetje gestresst. Hij kon niks meer hebben, mopperde en klaagde, en dat was voor niemand leuk.

Ik opperde dat hij misschien een olietje nodig had, of ik even een iTOVi scan zou doen?

De iTOVi scanner is een handig klein apparaatje dat je in je hand kunt houden en synchroniseren met je telefoon. Als hij gaat scannen meet hij via het geleidingsvermogen van de huid de elektrische signalen in ons lichaam. Daar houdt hij dan de essentiële oliën tegenaan, en de oliën waar het lichaam het best op reageert, komen dan als beste uit de test.

Toen ik dus vroeg of ik even een scan zou doen, kreeg ik eerst een fel: ‘nee!’ met daarna een: ‘oh, ja!’. Waarmee hij meteen wel door had dat hij inderdaad even vast zat in een negatieve stemming 🙂

Uit de scan kwam een mooie combinatie die precies bevestigde wat ik al vermoedde.

Renewing blend is Forgive, een olie die helpt om los te laten. Als je boos bent, je te maken hebt met een emotioneel trauma, verlies, schuld of medelijden, dan is dit een blend die helpt om deze gevoelens te verzachten. Het helpt je om open te staan voor liefde en vergeving.

Centering blend is Align. Als je je machteloos voelt en je voelt dat je geen controle hebt over je omstandigheden dan kan deze olie helpen om weer gesterkt te worden in wie je bent. Niet alleen als persoon, maar ook als kind van de Allerhoogste.

Hawaiian sandalwood is een kalmerende olie die helpt om je tevreden te voelen en spanning los te laten.

Focus Blend is InTune, een geweldige olie voor concentratie. Ik heb er wel vaker over geschreven, ook bij ADD en ADHD kan deze olie erg helpen om te focussen. Maar ook als je snel afgeleid bent, je gedachten warrig zijn of je je op een verjaardag moeilijk bij je gesprek kunt houden, is InTune een olie die helpt om te focussen.

Polyphenol Complex zat er nog puur voor het lichaam bij; een capsule met essentiële olie, die verlichting geeft voor pijnen in het lichaam die met spieren en gewrichten te maken hebben.

De olietjes waren gauw gesmeerd en geroken, en de verandering was verrassend! Fluitend ging hij verder met zijn taak. 🙂
Zo mooi hoe essentiële olie ons helpt om plezieriger dagen te hebben en meer te kunnen genieten.