Als er griep rond gaat proberen wij er ver bij vandaan te blijven. In griep heb ik gewoon géén zin! Kinderen met koorts, overgeven, beddengoed wassen, kinderen die je ’s nachts roepen. Een zieke man is ook niks aan, en ikzelf heb eenvoudigweg geen tijd om ziek te zijn.
Meestal gaat het ook wel goed. Als we horen dat iemand griep heeft zwaaien we vriendelijk en lopen we gauw verder 🙂 en dan komt het allemaal wel goed.

Maar soms ontkom je er niet aan… Pas was een familielid ziek met een zware griep, en er was gewoon geen andere mogelijkheid dan dat ze bij ons in huis kwam uitzieken. Natuurlijk doen we dat dan graag, maar die griep hoef ik er dus echt niet bij 🙂

Dus ik heb een fijn kamertje klaar gemaakt met een schoon bed en een schone vloer, met lege kastjes voor haar spulletjes. En vervolgens ben ik aan de slag gegaan met On Guard.

On Guard olie is een samenstelling van verschillende oliën die in de middeleeuwen gebruikt werd om mensen te beschermen tegen de pest. Nou, als het tegen de pest werkt dan ook zeker wel tegen griep!

Dus ging ik het huis te lijf met On Guard schoonmaakmiddel; alle deurknoppen, trapleuningen, lichtknoppen, toiletten en kranen straalden niet alleen maar waren meteen hygiënisch schoon. Ik zette bij alle kranen On Guard handwash, zodat de handjes goed ontsmet werden bij elk handen wassen. Ik maakte voor mezelf nog een handlotion met on guard erin, huidherstellend na al dat handen wassen en meteen desinfecterend, 2 vliegen in één klap!
En in alle kamers in huis zette ik een diffuser met On Guard erin. In de keuken, de woonkamer, alle kinderkamers, zelfs in de badkamer en natuurlijk vooral in het ziekenkamertje. In de ziekenkamer zette ik ook de On Guard Touch; de roller die je gemakkelijk onder je voeten kunt rollen.

En met effect: niemand is ziek geworden en onze zieke was de volgende dag alweer op de been!