Het was voor mij een nieuwe term, maar ik begreep meteen wat ermee bedoeld werd: kerststress. Feestdagen zijn leuk, maar er moet altijd veel voorbereid worden. Kerstmenu’s moeten samengesteld worden, het huis moet opgeruimd en schoon gemaakt worden, de kerstboom opgetuigd, kerstkaarten geschreven en tel daar nog bij op de drukte van de kinderen die zich vreselijk verheugen op de feestdagen en daar hieperdepieper van worden. 

Voor mij is het meer decemberstress. Sinterklaas, kerstpakketjes maken, een onverwachte muziekuitvoering waar een van onze zoons hard voor moest oefenen en daar had hij elke dag mijn hulp bij nodig. Daarnaast gaat het gewone leven ook door met de sporten, met bijbehorende examens, en muzieklessen van 4 kinderen waardoor het eigenlijk elke dag hollen is, en ik dat half uurtje tussendoor met mijn zoon aan die muziekuitvoering moest werken. Als je dan ook de avonden goed gevuld hebt zoals ik, is het nog zoeken naar een gaatje om andere noodzakelijke dingen te doen zoals ontspannen en het huishouden. Mijn was stapelt zich op en er moeten nodig boodschappen in huis gehaald worden, dus dat moet ook ergens tussendoor gepropt. 

Niet zo gek dat ik er dit jaar niet aan toe kom om een kerstboom op te tuigen, lichtjes op te hangen, iets gezelligs te maken in huis. Ik ben al blij als ik de keuken gedaan krijg. Ik had mezelf beloofd om direct na sinterklaas een kerststukje te halen uit het tuincentrum, de allermooiste, maar zelfs daar ben ik nog niet aan toegekomen. 

Maar voordat je medelijden krijgt: gisteren was zo’n zalige zondag, om met een dekentje en een kop thee op de bank te zitten. Kacheltje aan, kerstmuziekje… en Holiday Joy samen met Balance in de diffuser. O wat ruikt dat heerlijk! Ik heb geen kerstboom, maar wel de geur van een kerstboom. Ik heb geen glühwein, en hoef dat ook niet, maar ik heb wel die kruidige kerstgeuren in huis. En dan doet geur zoveel! Wie heeft een kerstboom nodig als je een diffuser en een kachel hebt 🙂

Holiday Joy is een warme, uitnodigende geur die ook nog eens de lucht zuivert. Het is een geur die vreugde geeft en je helpt om verbinding met anderen te maken. Balance is een stabiliserende olie die je helpt om bij jezelf te blijven. Een perfecte combi voor deze pre-kerstdagen!
Ook voor de kerstdagen zelf is het een fijne combi, als je een huis vol familie hebt en eten dat op tafel moet komen. Als er wat spanning op de familiebanden ligt kunnen Holiday Joy en Balance ook helpen om de verbinding met elkaar te vinden, en tegelijk jezelf niet te verliezen. 

We wensen elkaar altijd een fijne feestdagen, maar ik wens jullie een effectieve en ontspannen voorbereiding op de feestdagen 🙂