Sinterklaas was vroeg dit jaar. Gistermiddag stond er namelijk een pakketbezorger op de stoep met niet 1 maar 2 pakketten. Yes, mijn olie plus toebehoren zijn binnen, nu kan ik echt aan de slag!

Ik had al enige tijd geleden kennis gemaakt met essentiële olie en gebruikte al een paar monstertjes met de nodige resultaten. Mijn man had regelmatig last van brandend maagzuur. Toen hij het weer een keer had, vroeg hij om een paar rennies. Ik ging het halen, maar onderweg herinnerde ik me dat we nog een flesje Zengest hadden staan. Zonder rennie maar met de olie kwam ik terug. Hij bracht een druppel aan bij zijn maagstreek en al gauw verdwenen de klachten. Laatst vertelde hij me dat hij sindsdien geen maagklachten meer had gehad.

Een andere keer had hij last van spierspanning in zijn nek en schouders. Ik smeerde het in met Deep blue rub. En dat werkte. Beter dan de synthetische spierbalsem die hij anders gebruikte. De doos die ik gisteren ontving bevatte dan ook een tube Deep blue rub of ‘blue wonder’ zoals hij het noemt.

Maar mijn tot nu toe meest opzienbarende ervaring met essentiële olie is er één op emotioneel vlak. Door privé omstandigheden was ik vastgelopen. Ik voelde me depressief en lusteloos. Maar toen las ik dat onder andere clary sage- en geraniumolie kunnen helpen bij zulke gevoelens. Dat verraste me, want ik had van deze oliën een monstertje gekregen ter ondersteuning van mijn hormoonhuishouding die al jaren uit balans is. Zouden mijn onverwerkte emoties en mijn onregelmatige menstruatiecyclus met elkaar te maken hebben?

“Gebruik deze olie als je een drastische verandering van perspectief nodig hebt. Het helpt je bij het aanboren van nieuwe creativiteit en vergroot je vermogen om te visualisaleren en nieuwe mogelijkheden te bedenken,” stond er over clary sage. Nou dat heb ik geweten…. In de positieve zin van het woord.

Ik begon het mengsel dagelijks te gebruiken, ik bracht het ’s avonds aan onder mijn voeten en op mijn onderbuik. En ik ademde de geur in terwijl ik positieve woorden van hoop op me in liet werken. In het begin gebeurde er niet zoveel, maar na een tijdje merkte ik dat de woorden steeds meer binnenkwamen in mijn hart: “Ik blaas het stof van jouw dromen en doe ze herleven. Nieuwe visie geeft Ik je, nieuwe moed waarmee je weer verder kunt.” Ik begon het te echt geloven en ik begon het licht te zien aan het einde van de tunnel.

Als ik nu terugkijk vind ik het haast bizar hoe mijn gemoedstoestand in 2 weken compleet omdraaide van depressief naar hoopvol en van ontmoedigd naar visionair.

Gaandeweg ben ik steeds enthousiaster geworden over essentiële olie. Ik vind het gewoon heel bijzonder dat er geneeskracht voor ziel en lichaam aanwezig is in de natuur. Voor mij is het echt een teken van liefde en zorgzaamheid van de Schepper.

En nu kan ik er dus zelf mee aan de slag. Met de roller verdunde oregano-olie, bijvoorbeeld, die ik gemaakt heb om het eelt op mijn voeten mee te behandelen.

Dus, wordt vervolgd…

De citaten komen uit het boek ‘Geschenken uit de tuin van God’ van Jolande Bijl.