Ons leven ziet er heel anders uit sinds we essentiële olie gebruiken, en waar je dat onder andere ziet is aan m’n nachtkastje. Wat erop staat verandert wel steeds; vooral omdat ik de spullen dan beneden nodig heb of ze op iemand anders’ nachtkastje belanden. Je kunt er precies aan zien waar ik last van heb; in tijden van hoesten en verkoudheid ziet het er weer anders uit dan nu.

Nu staat er:

– Deep Blue Rub; een tube zalf die spieren verzacht. Eerlijk is eerlijk; ik heb hem naar boven gehaald omdat mijn man pijn had in zijn rug. Maar toen ik na mijn eerste pilatesles krakkemikkig wakker werd met spierpijn èn migraine was ik blij dat de Deep Blue al boven stond. Mijn man heeft m’n hele rug ingesmeerd, en ik heb m’n buik ook nog maar gedaan (het goede nieuws: ik hèb buikspieren ;-)). En vanwege de migraine ook Deep Blue op m’n voorhoofd en in m’n nek.

– Lavendel; samen met deep blue combineert dat fijn bij migraine. Het stilt pijn en brengt rust.

– Zengest; de samenstelling voor de spijsvertering. Ik heb hem deze week een paar keer gebruikt, en steeds brengt het binnen een kwartier grote rust in mijn maag en darmen, gewoon door een druppel op mijn buik te smeren.

– Clary Calm; het is er weer tijd voor, m’n cyclus dient zich weer aan. Clary calm helpt om rondvliegende hormonen tot kalmte te brengen, dat klinkt goed toch?

– Balance; soms heb je gesprekken die wat meer indruk op je maken dan gemiddeld. Ik wandel elke avond met de hond en dat is heerlijk om mijn hoofd te legen, maar als mijn hoofd rondjes blijft draaien dan is Balance een fijne olie om wat rust in de tent te brengen. Een druppel onder de voeten doet wonderen, zie ook

Op mijn nachtkastje staat ook nog:

– doTERRA lippenbalsem; zoveel fijner dan andere bekende merken! De herbal versie is mijn favoriet.

– Magnolia; een nieuwe bloemenolie die in Europa nog niet verkrijgbaar is. Dankzij mijn geweldige coach heb ik hem al, en wat is hij fijn. Hij is nog rustgevender dan lavendel, dus als ik ga slapen gebruik ik magnolia onder mijn voeten en op mijn polsen.

– Serenity; ik neem de softgels serenity in en het gaat ook in de verstuiver op mijn nachtkastje. Ik ben een moeilijke slaper, maar met serenity heb ik geen melatonine meer nodig 🙂

Je begrijpt wel dat deze voorraad al snel weer verdeeld is over mijn handtas, andere nachtkastjes of in de kast waar het eigenlijk hoort 🙂