Afgelopen weekend waren twee van mijn kinderen op kamp. Ze kregen een inpaklijst met standaard spullen; schone kleren, beddengoed en theedoek enzo. Maar natuurlijk was het eerste wat we inpakten essentiële olie.

Ik maakte voor mijn dochter een roller met Balance. Ze vond het wel spannend allemaal, en slapen zonder papa en mama in de buurt zag ze ook niet zo zitten. Dus ik plakte op haar roller een etiket met ‘Ik hoef NIET bang te zijn’. Balance helpt om je rustig te voelen, te relativeren, en te vertrouwen dat het allemaal wel goed komt.

Van mijn zoon moest ik een ‘knock-out’ roller voor hem maken. Hij is nogal hyperdepieper, dus tot rust komen en slapen is moeilijk voor hem. Thuis ook, maar op kamp zeker. Dus ik maakte voor hem een roller met Serenity, een mooie blend van doTERRA die tot rust brengt, en Vetiver, dè olie voor kinderen met ADHD.

En natuurlijk wilde mijn dochter haar flesje lavendel mee. Ik heb alle oliën van de kinderen veilig verdund, dus ze kon het met een gerust hart meenemen. Ze vond een mooi klein tasje met een rits; haar schatkistje.

So far, so good. De kinderen waren helemaal gelukkig daar, naast hun vrienden en lieve leiders waren er knuffelkippen en konijnen dus dat kwam wel goed!

Maar halverwege het kamp stootte mijn zoon met zijn blote teen tegen een steen, een hele lap huid lag los, en dat bloedde flink. Dat was dus wel even consternatie, leiding erbij. Mijn dochter hoorde al snel via andere kinderen dat haar broer bloedde, dus zij bedacht: ‘ik moet snel mijn lavendel halen! Anders krijgt hij jodium.’ Dus ze rende naar de slaapzaal om haar essentiële olie te halen, en kwam bij haar broer op het moment dat een kampleider jodium op zijn teen wilde doen. Hij schreeuwde moord en brand dat hij geen jodium wilde maar lavendel, en een andere kampleider suste dat hij zelf mocht kiezen wat hij op zijn wond wilde.

Lavendel is pijnstillend, anti-infectueus, ontstekingswerend en ook nog eens kalmerend, ideaal dus voor het desinfecteren van wonden èn voor de stress die je ervan hebt.

Hij heeft het even laten bloeden, heeft het toen gedroogd en er lavendel op gedaan. Met een pleister erop genas de wond heel snel. De volgende dag was hij weer thuis en heb ik er nog helichrysum op gedaan voor extra genezing. Maar dat was eigenlijk niet meer nodig, de wond was keurig dicht en al goed aan het genezen.

En ik ben trots op mijn heerlijke dochter die al zo goed weet hoe ze essentiële olie kan gebruiken! En op mijn zoon die in zijn moment van schrik en pijn toch mooi wist wat hij wilde, en daarvoor op kwam. Knapperds!