Deze week ging ik met mijn gezin last minute naar een vakantiepark, en het eerste dat ik inpakte was natuurlijk mijn tas met essentiële olie. Ik kon niet kiezen welke ik mee zou nemen en welke ik achter zou laten; dus ik heb ze allemaal meegenomen. En wat was mijn hele gezin daar blij mee!

Een snelle greep uit de manieren waarop we de olie gebruikt hebben:

– Serenity in de verstuiver, om lekker te slapen. Een verstuiver bij mijn zoon en een verstuiver bij mij, we slapen dan allebei snel en diep.

– Lavendel tegen muggenbeten. Voordat ik het erop smeerde klaagden de kinderen over jeuk, daarna helemaal niet meer.

– Lavendel toen onze hond wel erg enthousiast tegen mij op sprong, en een flinke schaaf op mijn arm maakte met haar nagels. Niks ernstigs, maar stom genoeg doet zo’n schaafwond toch echt pijn. Een keer lavendel erop en ik heb er niks meer van gevoeld.

– Cederhout tegen de vliegen. Er vlogen tientallen vliegen in ons huisje rond, en helaas waren de vliegenmeppers uitverkocht… Een druppel cederhout op m’n armen en ze kwamen niet meer op me zitten. Gelukkig ontdekten we ook al snel de stofzuiger, en was mijn stiefvader zo lief om de vliegenpopulatie in ons huisje te halveren.

– On guard voor een vreemde, pijnlijke plek in de mond van mijn man. Hij smeerde een keer de olie op de plek, en poetste twee keer zijn tanden met on guard tandpasta, en het was al een stuk minder gevoelig.

– Melaleuca toen een chronische ontsteking bij mijn man de kop opstak. Een nachtrust later was de pijn over en heeft hij geen last meer gehad. 

– Lavendel voor een brandplek bij mijn zoon. Hij ging van de glijbaan en hield daar een brandplek op zijn arm aan over. Hij had er best pijn aan, maar na het smeren met de lavendel heb ik hem er niet meer over gehoord.

– Lavendel voor de spierpijn in mijn schouders. We hebben gekart met de kinderen, en omdat onze jongste zoon nog niet bij de pedalen kon mocht ik mee. Ontzettend leuk! Maar wat zwaar sturen. Dus die avond zaten mijn schouders vast. Lavendel stond binnen handbereik dus dat deed ik op mijn schouders, en hoewel dat niet de beste olie is voor gespannen spieren bracht het echt ontspanning.

– Vanwege voedselintoleranties heb ik niet zoveel lekkers te eten. Naast groenten en vlees/vis is het noten, yoghurt, kaas en 86% chocola en daar houdt mijn creativiteit zo’n beetje op. Na 4 maanden begin ik er wel een beetje triest van te worden. Gelukkig had ik de essentiële olie bij me! Ik heb een reep 85% chocola gesmolten, deed er 2 druppels wild orange bij en wat stevia, en heb het in de koelkast op laten stijven. Een heerlijke traktatie!

– En vanwege dezelfde intoleranties drink ik geen frisdranken, maar houd ik het op thee, water en bruisend bronwater. Ik hoef er niet aan toe te voegen dat dat soms ook m’n neus wel uit komt. Gelukkig niet letterlijk. Maar een druppel grapefruit of citroen bij m’n bruisende water en ik heb een heerlijk glas fris! En nog versterkend, vochtafdrijvend en zuiverend ook! Alleen de geur tijdens het drinken al maakt zo blij.

Het is leuk om te zien hoe de essentiële olie de kinderen ook steunt. Bij elk pijntje zeggen ze: jij hebt daar wel een olietje voor hè mam? Dat scheelt een heel stuk geklaag. En betekent een stuk meer vakantie voor mama 🙂