Gisteravond kwam ik laat thuis, en mijn dochter van 9 kwam beneden. Ze kon niet slapen want ze had last van brandend maagzuur. Ze slaapt al tijden moeilijk omdat ze vaak misselijk is. Maar vorig jaar bedacht een vriendin dat het ook brandend maagzuur kon zijn, en bij de huisarts bleek dat ook precies. Mijn dochter kreeg pilletjes voorgeschreven die goed hielpen, dat was fijn. En na twee maanden durfde ze wel weer zonder pilletjes, en ging dat goed.

Vervelend dus dat ze gisteravond toch weer last had… Maar nu heb ik essentiële olie. Ze wilde wel proberen of dat ook hielp, de pilletjes mochten in de kast blijven. In mijn handboek stond een recept: citroen, pepermunt en sandelhout. In mijn hand deed ik er wat kokosolie bij en smeerde dat op haar maagstreek. Ze is heerlijk gaan slapen en heeft nergens meer last van gehad!

Vanmorgen heb ik dus een flesje olie voor haar gemaakt. Het is vooral bij kinderen belangrijk om te kijken naar veilige verdunningen; dus 1 druppel citroen, 1 druppel pepermunt en 1 druppel sandelhout in een flesje van 5 ml, aangevuld met gefractioneerde kokosolie. Dat kan ze zelf elke ochtend en avond op haar maag smeren.

Het is voor mijn moederhart een geruststelling om oliën te kunnen gebruiken om alle kleine (of grote) dingen van de kinderen te behandelen. Maar ook voor de kinderen zelf voelt het krachtig als ze niet machteloos zijn bij muggebulten, huiduitslag, schaafwonden, slapeloosheid of zoals nu brandend maagzuur. De essentiële oliën zijn mijn medicijnkastje waar ze niet zomaar aan mogen komen, maar hun eigen veilige flesje olie zet hen in hun kracht. Ik weet nu al dat mijn dochter heel trouw zal zijn in het gebruiken van haar nieuwe flesje olie, dan voelt ze dat zij zelf krachtig is om de gezondheid van haar lichaam te ondersteunen. En willen we dat eigenlijk niet allemaal?