Heel Nederland is in de ban van de hittegolf. We zijn zuinig met water, drinken veel en houden ons rustig. Ik heb een perfect plekje onder een plafondventilator waar ik niet weg te slaan ben. Het liefst zit ik hier de hele dag met een kop thee binnen handbereik, of een glas bruisend bronwater met een druppel grapefruit. Heerlijk!

Vandaag moest ik toch weg, ik had een gesprek in een hete zolderkamer… Ik heb me dus gewapend met pepermunt, want dat koelt lekker af. Ik heb een paar druppels in m’n nek gesmeerd, en na een paar minuten voelde ik hoe koel ik ervan werd. Het was nog steeds echt te warm daar, maar ik ben m’n stoel niet uit gedreven en in deze hitte was dat al een prestatie op zich.

Eenmaal thuis heb ik een voetenbadje gemaakt met een paar druppels pepermunt. En dan denk je dat ik rustig kon relaxen met een boek op schoot, maar niks is minder waar. Want mijn man rook de pepermunt en schoof er gezellig bij. En dochterlief propte haar voeten er ook snel bij. Toen zij weg waren kwam de oudste zoon nog even verkoeling zoeken.
En wat bijzonder is: na dat badje voelden onze voeten nog een tijd lang koeler.

Een andere tip om de hitte door te komen is een (glazen) sprayflesje te maken van water met 10 druppels pepermunt. Dat kun je lekker over je heen spuiten zodat je af koelt.

Nog even volhouden… de ergste hitte is weer bijna voorbij.