Soms heb je van die momenten dat je terug kijkt op je leven, en je de ‘defining moments’ eruit kunt filteren. De momenten die je leven veranderden. En dan bedoel ik niet zozeer gebeurtenissen die je leven veranderden, zoals de geboorte van de kinderen, maar de momenten dat je een bepaald besef kreeg, en dat je leven daardoor voor altijd veranderde.

Voor mij kwam zo’n moment een jaar of 7 geleden. Ik weet de datum niet meer, maar ik keek een documentaire ‘hungry for change‘, en die zette mijn leven op zijn kop.

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik een suikerjunkie. Ik ging van vreetbui naar vreetbui, met alle gevolgen van dien. M’n hormoonsysteem was helemaal van slag geraakt. Nu is dat toch al niet stabiel als je 4 kinderen krijgt in 6 jaar, dus ik schommelde van stemming naar stemming, kon in 1 weekend 3 kilo aankomen, en dan kostte het 4 maanden héél strikt eten om die 3 kilo weer kwijt te raken. Ik was altijd moe, en dan niet een beetje, maar dat ik met zware benen rond liep en mijn lichaam er pijn van deed. Ik had om de haverklap migraine, had hartkloppingen, buikkrampen, voelde me ongelukkig en alleen, en om de dag dan door te komen stak ik m’n hand in de dropjeszak. Ik wist dat er een moment zou komen waarin het roer om ging, en ik verlangde èn vreesde dat moment.

Uiteindelijk kwam het toen ik de bovengenoemde documentaire keek. Het ging over een vrouw die leefde zoals ik, die cola dronk om de dag door te komen, en zich minderwaardig, ongelukkig en dik voelde. Ik ben in tranen naar de spiegel gelopen, en hoewel ik echt niet iemand ben die langer in de spiegel kijkt dan nodig, heb ik mezelf aangekeken en mezelf beloofd dat ik gezond ging worden.
Gezond! Ik voelde ineens hoe het verlangen naar een gezond lichaam en een gezond leven vanuit mijn tenen naar boven kwam borrelen. Eigenlijk wilde ik niets liever dan dat, maar ik zat vast in een spiraal van suikerverslaving.

Inmiddels is dat 7 jaar geleden. Ik heb heel wat keren op het paard gezeten, en er met dezelfde vaart weer af gedonderd. Om dan vervolgens mijn schuld en schaamte weg te eten met zakken chips en drop, met als gevolg nog meer schuld en schaamte. En dan toch maar weer op het paard te klimmen.

Nu zit ik weer een aantal maanden op de plek waar ik wil zijn, en heb ik voor het eerst een manier van eten gevonden waar ik me niet zomaar goed bij voel, maar echt super-duper-extra goed. Samen met een aantal alternatieve geneeswijzen (bioresonantie, neurofeedback, bindweefselmassage, chiropractie), het KETO eetpatroon en essentiële olie is mijn hele leven in een lift gekomen. Ik heb geen hartkloppingen meer, die vervelende post-4x zwangerschapsbuik is aan het slinken, ik voel me energieker, ik kan meer ontspannen en genieten. En heel belangrijk: mijn migraine is spectaculair verminderd! Ik had elke week zeker 3 dagen migraine, en soms had ik 2 aanvallen achter elkaar waardoor ik 6 dagen achter elkaar migraine had. Afgelopen februari was een ramp; van de 28 dagen had ik er 16 migraine.
Ik durf nu haast niet te geloven dat het beter gaat, maar mijn hoofdpijndagboek laat het duidelijk zien. En zónder medicatie!

Essentiële olie vind ik zo bijzonder omdat het precies aansluit in mijn verlangen naar gezondheid, en op een pure, natuurlijke manier. Ik eet geen junk, ik smeer het niet op mijn lijf, en ik neem het ook niet in als medicatie. Essentiële olie is ontzettend krachtig- ik heb alweer wat mooie verhalen meegemaakt, maar die kunnen pas op de blog als de betrokkenen dat goed vinden.
Eigenlijk heeft essentiële olie mijn zoektocht naar gezond leven bevestigd en aangemoedigd. Het voelt ontzettend krachtig om voor elk probleem wel een olietje te hebben. Mocht dat niet afdoende zijn, dan kunnen we altijd nog naar een arts. Maar als ik dan verhalen lees dat mensen zelfs van kanker genezen door zo’n ‘gezond leven plan’, met verschillende alternatieve therapieën en ook essentiële olie, dan denk ik: ja! Zo kom ik ook van de migraine af.

Stel dat we een streep op de grond zouden zetten, en we de wereld zouden verdelen in natuurlijke en onnatuurlijke dingen. Aan de ene kant huizen, auto’s, fabrieken, medicijnen, margarine, cola en alle voeding die in een fabriek gemaakt wordt. En aan de andere kant bossen, de zee, vogels, planten, groenten, fruit, dieren… Waar horen wij dan bij? Wij horen bij de bossen, de groenten, de natuur! Ons lichaam is een stukje natuur. Natúúrlijk werkt essentiële olie dan krachtig in ons lichaam, misschien wel beter dan medicijnen die in een fabriek zijn gemaakt. Essentiële olie past bij onze cellen, bij de werking van ons lichaam. Het hoefde niet ontworpen te worden en met trial and error en dierproeven verbeterd te worden. Essentiële olie was er al. Zelfs voordat er ook maar mensen bestonden.

Love it!