Mijn jongste zoon was al een paar dagen niet lekker. Toen we met ons gezin een broodje bij de bakker gingen eten, werd hij ineens niet lekker en was hij bang dat het broodje er weer uit zou komen. Hij moest vreselijk kokhalzen, en met een bakje ‘voor het geval dat’ stevig in zijn armen is hij al kokhalzend terug naar de auto gelopen.

Hij werd verder niet ziek, maar zijn buik bleef kwakkelen. Al na een paar hapjes elke maaltijd voelde hij zich misselijk en ging hij op de bank liggen. Ik had zengest op zijn buik gesmeerd, en op een andere dag pepermunt, goed verdund met kokosolie natuurlijk want anders is het te sterk voor kinderen. Het had dan wel op dat moment effect, zeker de pepermunt hielp goed tegen misselijkheid, maar de volgende maaltijd ging het dan toch weer mis.

Uiteindelijk bedacht ik me dat het misschien een virus was. Virussen komen in onze cellen; daarom kan antibiotica daar niet bij. Maar ik heb een geweldige olie tegen virussen, dus na 5 dagen misselijkheid deed ik on guard in de verstuiver en zette die naast mijn zoon. Hij heeft een filmpje gekeken en een boekje gelezen met die verstuiver naast zich, en na een uurtje kwam hij de bank af en zei hij dat het over was.
Die avond at hij een groot bord spaghetti helemaal op en voelde hij zich goed!

De misselijkheid is niet meer terug gekomen. Hij is nog steeds voorzichtig als hij iets eet, hij is nog wel bang om weer misselijk te worden. Maar ik hoor hem zingend spelen en tijdens het eten heeft hij hele verhalen, dus volgens mij heeft de olie zijn werk weer goed gedaan.