Essentiële olie is fantastisch. Ik weet het, ervaar het zelf, en toch ben ik elke keer weer verrast dat het echt werkt. Ik deel heel wat olietjes rond en hoor dan terug hoe krachtig ze hun werk doen. Ontstoken schouders, artrose, rughernia, verkoudheid, buikvirussen, frustratie, zelfs een verdoofde plek op een voet, allemaal succesverhalen waarin essentiële olie wonderbaarlijke verbetering gaf.

Nu sprak ik gisteren een lieve dame die de olie wel wat duur vond. Dus ze had goedkope oliën gekocht en hoewel ze best wist dat er geen pure olie in zat, kon ze het niet over haar hart verkrijgen ze echt af te zweren. Het viel toch wel mee, vond ze. Ze liet me eerst de wierook ruiken. Nu weet ik heel goed hoe wierook ruikt; een zachte, vriendelijke geur die je een vredig gevoel geeft en goed is voor de huid, de hersenen en nog een heleboel andere dingen. Wierook is een wonderlijke olie. Het werd duizenden jaren geleden al gebruikt in tempels om te zuiveren, en is ook nu heel krachtig bij eigenlijk alles. Vooral de huid, het zenuwstelsel en immuunsysteem.
Dus ik rook haar wierook en oefff…. dat was géén wierook! Er zat vast een spoortje wierook in, maar een vieze, chemische geur overheerste en gaf een pijnlijk soort brainfreeze in mijn hoofd.

De pepermunt was beter, zei ze. Die was niet van mijn pure olie te onderscheiden.
Pepermunt is een echte powerhouse; het pept je op, geeft frisse lucht in al je holtes en diep in je buik. Het geeft een helder hoofd en frisse moed.
Tegen beter weten in nam ik een voorzichtige snif, en poeh, die was minstens zo erg. Alcohol kon ik duidelijk herleiden, en dan nog wat chemische rommel, en ergens ver weg nog wat munt. Ik voelde hoe het een doffe dreun in mijn hoofd werd, die helaas niet meer over ging.

Na een lastige nacht met hoofdpijn werd ik wakker met een zeer hoofd. Ik heb voor deze keer maar weer naar de pijnstillers gegrepen, en ik weet nu héél zeker: er is een gróót verschil tussen echte, krachtige essentiële olie en troep!

Weet dus wat je koopt. Zoek olie waarvan elk flesje te herleiden is naar de oorsprong. Zoek olie die helemaal puur is; dus zonder toevoegingen. Zoek olie die helemaal biologisch is, zonder zonder bestrijdingsmiddelen. Zoek olie die helemaal natuurlijk is, dus niet synthetisch nagemaakt in een laboratorium. 75% van wat essentiële olie genoemd wordt is rommel!

En rommel is gevaarlijk. Wat je inademt komt direct door je reukorgaan in je limbisch systeem, en dat speelt een belangrijke rol in het hartritme, bloeddruk, ademhaling, geheugen en hormoonbalans. Ik kreeg nu hoofdpijn, maar de gevolgen van slechte olie kunnen heel wat verder gaan dan dat.

Daarom ben ik blij met DoTERRA. Vul hier het nummer in dat onderop je flesje staat, en je vindt het volledige testrapport van jouw flesje olie. En essentiële olie die vóór je werkt is alsof je wind mee hebt met windkracht 10!