Mijn kinderen zijn erg blij met mijn olietjes. Nu weet mama overal raad mee, of het nou muggenbulten zijn of hoofdpijn of moeite met concentreren bij het leren.
Vooral mijn dochter is fanatiek. Misschien is het een meidending, een stukje zorg ofzo, maar ze is ontzettend geboeid door m’n flesjes essentiële olie. Ik heb goed met haar afgesproken dat ze er niet zelf aan mag zitten, het is krachtig spul tenslotte, maar de citrusoliën mag ze zelf ruiken. De wild orange, lemon en grapefruit. Heerlijk vindt ze die.

Zelf heeft ze ook haar eigen flesje essentiële olie. Lavendel met kokosolie, veilig verdund, in een flesje met haar naam erop. Ze gebruikt het overal voor. Het gaat vooral op muggenbulten, maar ook op schaafwondjes en sneetjes. Als de wond er vies uit ziet is het precies lavendel die goed desinfecteert. Als ze pijn heeft is het lavendel die pijnstillend werkt. Als ze zich zorgen maakt is het lavendel die haar emoties tot kalmte brengen. Lavendel is schimmelwerend, en pas heeft het haar inderdaad snel van een schimmeltje af geholpen. Ze had zelfs een beginnende blaasontsteking die na één keer smeren verdween. Wereldspul!

Nu is ze ook vaak misselijk ’s nachts, ik denk zelf dat het met onrustige gevoelens te maken heeft. Ik zeg dan altijd: doe maar wat lavendel op je buik. En pas kwam ze verbaasd naar me toe: ik heb de lavendel gesmeerd en de misselijkheid is helemaal weg! Zie, lavendel kalmeert emoties. Heerlijk. Ik ben altijd blij als mensen zelf ervaren hoe krachtig essentiële olie is- en geloof me, die verhalen zijn indrukwekkend! Maar nu m’n eigen dochter echt ervaart hoe de olie haar helpt, ben ik nog dankbaarder voor wat de essentiële olie in ons gezin voor verandering heeft gebracht.

Haar flesje is intussen alweer op, dus ik maak met een blij hart een nieuwe voor haar. Met haar naam erop. En een hartje erbij.