Sinds een jaar zijn we trotse ouders van niet alleen een prachtig stel kinderen, maar ook een hond. Een schattige labradoodle, die altijd contact zoekt. Is het niet enthousiast springend, dan wel met een diepe zucht aan mijn voeten. Ze is het lievelingetje van de hele familie, we zijn allemaal dol op haar.

Maar soms heb je van die dingen die nèt even wat minder gezellig zijn. Gelukkig hebben we nu voer gevonden waar ze geen diarree-ontploffingen meer mee heeft, want oh dat was echt ranzig. Maar zoals veel honden braakt ze nogal snel.

Vanmorgen was het weer zover. Ze lag lekker te slapen onder mijn stoel, dan kriebel ik met mijn voeten in haar vacht want oh wat is ze lekker zacht. En het volgende moment hoor ik al een onheilspellend gekokhals, yak daar gaat ze. Niks ernstigs, hoort er gewoon bij, even opruimen en klaar, maar vies is het wel.

Fijn dan dat ik even snel naar een olietje kan grijpen. Terwijl mijn man de viezigheid opruimde (love him!) deed ik een druppel zengest  met wat kokosolie op haar buik. Ze heeft vast nergens meer last van, want wat dwars zat is er al uit. Maar het is een fijn idee dat ik iets kan doen om haar buik tot rust te brengen. En mijn eigen misselijkheid haha.

Ik geef haar ook regelmatig wat lavendel. Dan wrijf ik een druppel tussen m’n handen, laat haar even snuffelen (vindt ze heerlijk!) en dan aai ik haar stevig in haar nek zodat de olie in haar huid kan komen. Ze wordt er rustig van, dan gaat ze vredig liggen slapen aan mijn voeten.

Bijzonder toch dat essentiële olie ook bij dieren verschil kan maken. Ik heb verhalen gehoord over kippen, paarden, katten en natuurlijk honden. Op youtube zijn filmpjes van mensen die hun hond een behandeling geven met de raindrop methode- van nek tot staart essentiële olie over de hond heen druppelen en lekker insmeren. De honden liggen er altijd relaxt bij, maar omdat andere bronnen weer zeggen dat je essentiële olie altijd moet verdunnen bij dieren, begin ik daar nog maar even niet aan.

Voor nu geniet ik nog maar even van mijn naar bloemetjes ruikende hondje 🙂