Onze jongste zoon heeft op zaterdag zwemles, om 10 uur. Omdat ik door de weeks het heel dorp rond rijd voor alle sporten en muzieklessen van de kinderen, doet mijn man die zwemles op zaterdag.
Ik had op https://draxe.com/diy-sleep-aid/ een mooie blend gevonden voor in de verstuiver op mijn nachtkastje;
20 druppels lavendel
20 druppels wierook (frankincense)
20 druppels cedarwood
20 druppels bergamot
Ik heb alles in een leeg druppelflesje gedaan, en deed van deze blend 4 druppels in de verstuiver.
Toen we gingen slapen zag ik dat mijn man zijn wekken op 9:30 zette. Beetje laat, vond ik, dat werd wel haasten om aangekleed en gegeten bij het zwembad te zijn. ‘We zijn dan toch allang wakker’ zei hij, en ja dat was ook wel zo.
Nu sliep onze zoon bij ons op de kamer, en toen de verstuiver aan ging konden we daar dus alle drie van profiteren…
De volgende ochtend werd ik wakker uit een diepe, diepe slaap… ik keek op m’n klok… 9:29! Dus ik maakte gauw mijn man wakker: het is half 10! Hij keek slaperig op zijn wekker, en inderdaad die zou een minuut later af gaan. ‘Maar’, voegde hij er meteen aan toe; ‘zoonlief is toch allang wakker’. Inderdaad, dat scheelt. Toch?
We gluurden over het randje van het bed en nou ja zeg, lag hij nog te ronken…
Het was even stressen om op tijd bij zwemles te zijn, wat gelukkig wel lukte. Maar ik was wel onder de indruk van hoe deze olieblend onze nachtrust bevorderd had!